Volkswagen præsenterer ID.X Performance – ID.7 med højspænding

  • ID.X Performance er en vision for en 558 hk firehjulstrukket 100 % elektrisk sportslimousine baseret på ID.7
  • Dynamisk designudtryk takket være talrige sportslige detaljer udenpå og indeni.
  • ID.X Performance blev præsenteret ved et stort ID.-træf i Locarno i Italien

Volkswagen har ved et ID.-træf i Locarno præsenteret en vision for en fuldelektrisk sportslimousine baseret på den store ID.7. ID.X Performance-konceptbilen imponerer med overlegen motorkraft, et effektivt firehjulstræk, en sportsorienteret undervogn og et kompromisløst sportsligt design.

Maria Soni Reissfelder, salgs- og marketingchef for Volkswagens ID.-modeller siger: "Præsentationen af ID.X Performance foran ID.-entusiaster fra hele Europa giver os chancen for at møde medlemmer af ID. Drivers Club personligt. Andreas Reckewerth og hans team af ingeniører har udnytte MEB-platformens potentiale i ID.X Performance ved at kombinere sportslige præstationer med en fastbacks elegante linjer.”

Andreas Reckewerth, der er teknologichef på MEB-baserede Volkswagen-modeller, og hans team, har baseret konceptbilen på ID.7, der lanceres i Danmark i løbet af november måned. Han fortæller: ”MEB-platformen byder på fantastisk mange muligheder for videreudvikle på bilen med en stor portion kreativitet. Det stod klart for os, at vores ID.X-projekt skulle tage udgangspunkt i den nye ID.7, og at vi ville fokusere på at løfte motoreffekt og køredynamik til et nyt niveau. På den måde kan vi vise, hvad der er muligt.” Forkortelsen MEB står for den modulopbyggede elektriske drivlinjeplatform fra Volkswagen.

Skarpt og kraftfuldt design. ID.X Performance demonstrerer sit kompromisløse sportslige koncept gennem et ekstraordinært sportsligt design. Eksteriøret skiller sig ud med en stribe iøjnefaldende sportslige detaljer – både frontsplitteren og bageste diffuser er udført i kulfiber. Ingeniørerne har øget toe-vinkel med 80 millimeter, sænket undervognen med 60 millimeter og udstyret den med stivere sportsfjedre. Ved siden af den kraftigere elektriske drivlinje bidrager den mere sportslige opsætning af undervognen til bilens præstationer og gør den endnu mere adræt.

ID.X Performance kører på 20-tommer sportsalufælge med centrallås og racerdæk i størrelsen 265. Bagtil sørger en hækspoiler i kulfiber for den nødvendige downforce ved høje hastigheder. Tonede baglygter understreger det sporty udseende af den potente elektriske fastback.

I bilens interiør sidder man i racersæder formet i kulfiber, som giver optimal støtte, når bilens køredynamiske potentiale udnyttes maksimalt. Røde elementer i interiøret understreger bilens udprægede sportslige karakter.

To elmotorer, 558 hk, firehjulstræk og boost-funktion. I ID.X Performance-konceptbilen har Volkswagen suppleret den permanente magnetiske synkronmotor på bagakslen med en ekstra asynkronmotor på forakslen for at give bilen et effektivt firehjulstræk. Fordelene ved denne drivlinje er evnen til at kunne klare en kortvarig overbelastning, og at den har en særligt lav friktion. Resultatet er, at denne motortype er ideel til at levere kortvarig ekstra motorkraft i form af en boost-funktion. Fordelingen af drejningsmomentet styres af en Vehicle-Dynamics-Manager-funktion, som i ID.X Performance også styrer bagakslens spærredifferentiale. Funktionen styres via infotainmentsystemets 17” touchskærm. Strømmen til de to elmotorer leveres af et batteri, der tillader høj kontinuerlig effekt og korte ladetider med en ladeeffekt på op til 200 kW.

En elektrisk klub. Volkswagen præsenterede ID.X Performance på det internationale ID.-træf, der fandt sted i Locarno fra 5. til 9. september. Elbilentusiaster mødtes på den schweiziske side af Lago Maggiore for at dyrke deres fælles passion og deltage i fælles udflugter. Mødet initieres og organiseres af ID.-kunder, der også er medlemmer af ID. Driver Club. I 2023 vil det sætte en ny tilskuerrekord med mere end 130 køretøjer. Volkswagen var til stede med en række eksperter, der gav et indblik i den aktuelle udvikling inden for elektrisk mobilitet. Ved siden af ID.X Performance præsenterer Volkswagen også andre modeller fra ID.-familien i Locarno. Volkswagen begejstrede allerede sidste år de talrige elbil-fans, da de præsenterede ID. XTREME og ID. Xcite konceptbilerne.


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk