Ny Amarok: fra Sydafrika til hele verden

  • Næste generation af Volkswagens populære pickup præsenteres næste år
  • ”I’ll be back”: Den nye Amarok vil fra 2022 igen imponere med en lang række nyskabelser inden for assistentsystemer
  • Designskitser viser eksempler på offroaderens talrige anvendelsesmuligheder
  • Volkswagen Erhvervsbilers nye Amarok får en mere selvsikker fremtoning

Uanset om det drejer sig om transport af medicin og fødevarer til afsidesliggende steder, beskyttelse af de vilde dyr på savannen i Afrika eller livredning på stranden, så er anvendelsesmulighederne for en pickup enormt omfattende. Og til kørsel i frit terræn som fx på byggepladser eller på markveje kan den nye Amarok fra Volkswagen Erhvervsbiler rigtigt udnytte sin alsidighed og sine offroadegenskaber. Den nye Amarok er blevet udviklet af teams i Australien og Europa og vil fremover blive produceret i Sydafrika. Verdenspremieren på Amarok planlagt til andet halvår af 2022.

Uanset om man er i Sydafrika eller Australien, repræsenterer pickups en tilgang til livet, og uden dem vil en række opgaver være umulige at udføre. Når det handler om stor last, vanskelige veje eller ufremkommeligt terræn, så er alle glade for at køre i en pickup, som man kan stole på. Eksempelvis har Amarok siden 2011 været anvendt i forbindelse med beskyttelse af dyr i Sydafrika – Volkswagen Erhvervsbiler er partner med Wilderness Foundation Africa (WFA), der varetager den vigtige beskyttelse af næsehorn.

En komplet ny bil med ”tydeligt Volkswagen DNA”

Den ser godt ud, og den kan noget: Den nye Amarok har ikke bare fået et komplet nyt design udvendigt og indvendigt, fremover vil den også have endnu mere teknik med ombord, som ikke kun er nyttig i forbindelse med udførelse af det hårde arbejde. ”Amarok gør dét muligt, som ved første øjekast ser umuligt ud mange steder: Den gør livet let for sine brugere ved at understøtte dem i deres arbejde og i dagligdagen” lyder det fra Dr. Lars Krause, som er øverste salgs- og marketingchef hos Volkswagen Erhvervsbiler. ”For Amarok tilbyder løsninger, der gør det muligt for vores kunder at opfylde deres målsætninger – især når det bliver vanskeligt.” Tredje generation af modellen vil fremover være udstyret med væsentligt flere førerassistentsystemer og samtidig give kunderne et overbevisende udvalg af opkoblingsmuligheder. Det betyder, at den nye Amarok fra 2022 vil komme med nyskabelser, der hidtil ikke har kunnet fås i dette segment. Og naturligvis kan den fortsat klare de ufremkommelige veje.

Den nye Amarok er en allrounder fra Volkswagen Erhvervsbiler, som imponerer med den stringente linjeføring og sit helhedsindtryk. ”Den markante front og især det iøjnefaldende X-design fremhæver den nye Amarok på imponerende vis og understreger dens ambitioner om at vise vejen for fremtidens pickups”, lyder det bekræftende fra Albert-Johann Kirzinger, som er designchef hos Volkswagen Erhvervsbiler. ”Vi har givet den nye Amaroks styrke og kraft et tydeligt udtryk – med tydeligt Volkswagen DNA både indvendigt og udvendigt.” Visuelt besidder den et selvsikkert designudtryk, som rent optisk imponerer med fremskudt brystkasse og understøtter de aktive mennesker med praktiske behov.

Amarok fra Volkswagen Erhvervsbiler har været i serieproduktion siden 2010. Premium-pickuppen er blevet produceret i Hannover og produceres fortsat på fabrikken i Pacheco i Argentina, men næste generation Amarok skal produceres i Silverton i Sydafrika. I det forgangne årti er der blevet solgt over 800.000 eksemplarer af Amarok, der har løst udfordringer rundt om på mange kontinenter.

På den sydlige halvkugle sælges bilen fortsat med succes, og som den hidtil eneste i pickuppernes såkaldte B-segment, er den udstyret med V6-dieselmotor. I Europa vil den nye Amarok kunne bestilles fra slutningen af 2022.


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk