Volkswagen Erhvervsbiler og Argo AI starter internationale tests med autonom kørsel – MOIA som første bruger af ID. BUZZ AD

  • Ved lufthavnen i München opføres det andet Argo-testområde med Pennsylvania som forbillede
  • Store muligheder for en forbedring af trafiksikkerheden – også i de tyske storbyer
  • Volkswagen Erhvervsbiler satser i forbindelse med Niveau-4-biler på en kombination af lidar-, radarsensorer og kamerasystemer i bilerne
  • Kommerciel lancering fra 2025: MOIA, som udbyder mobilitetstjenester, vil starte en service med automatiseret kørsel i Hamburg

Udviklingen er allerede begyndt, og denne sommer testes de første selvkørende prototyper på basis af den kommende ID. BUZZ i området omkring München. En milepæl i det internationale koncernsamarbejde, hvor Volkswagen Erhvervsbiler står for udviklingen af autonom kørsel på Niveau-4 til selvkørende minibusser og varebiler. De lette varebiler er det første, logiske anvendelsesområde for autonom transport af mennesker og varer. ”Vores målsætning er, at vi fra 2025 kan anvende den selvkørende version af ID. BUZZ til kommercielle formål til transport og vareudbringning”, forklarer Christian Senger, som er områdeleder for autonom kørsel hos Volkswagen Erhvervsbiler. ”Kunderne i udvalgte byer kan så lade sig transportere sikkert til deres destination i autonome køretøjer, og kurervirksomheder vil blive aflastet markant takket være den autonome kørsel.”

Volkswagen Erhvervsbiler har i forbindelse med udviklingen af autonom kørsel etableret et selvstændigt forretningsområde, og koncernen har med henblik på integreringen af teknologien i den komplet eldrevne ID. BUZZ AD indgået et samarbejde med amerikanske Argo AI, der har udviklet det såkaldte Self-Driving-System (SDS). Allerede i foråret har Argo udstyret sin første prototype med teknologien og gennemfører således for første gang også tests i Tyskland. ”Vi anser Argo-testprogrammet for at være det største i forbindelse med bykørsel, hvor de allerede har seks testlokationer alene i USA”, fortæller Bryan Salesky, som er CEO hos Argo. ”Nu glæder vi os til, at vi på baggrund af dette udviklingsarbejde kan gennemføre tests på vores lokation i München med henblik på anvendelse i den europæiske trafik. Til det formål har vi netop opført et testområde lige i nærheden af lufthavnen i München.”

Både Volkswagen Erhvervsbiler og Argo AI anser en kombination af sensorer og kamerasystemer i bilerne for at være uundværlig. Argo AI har for nylig præsenteret en lidar-scanner (light detection and ranging), som i modsætning til radarsystemer fungerer ved hjælp af lysbølger og kan registrere objekter på en afstand af op til 400 m. Systemets patenterede geiger-funktion kan registrere selv de mindste partikler (fotoner), så selv meget lidt reflekterende objekter registreres, hvilket giver mulighed for en meget præcis visning af omgivelserne. ”Denne teknologi anvender vi også i bilerne fra Volkswagen Erhvervsbiler”, fortæller Salesky.

Der er ligeledes konkrete planer for kommerciel anvendelse af den fremtidige teknik hos udbydere af mobilitetstjenester. I 2025 bliver koncerndatterselskabet MOIA den første bruger af den selvkørende ID. BUZZ AD. ”MOIA har stor erfaring inden for mobilitetstjenester og flådestyring. I løbet af meget kort tid har vi opbygget Europas største komplet eldrevne delebilsordning og transporteret millioner af mennesker. Den ekspertise bringer vi med os i samarbejdet med Volkswagen Erhvervsbiler og Argo AI. Hamburg bliver den første by med en ID. BUZZ i en selvkørende delebilsordning”, fortalte Robert Henrich, som er øverste chef. MOIA er den største delebilsudbyder i Hamburg og beskæftiger i øjeblikket 1.200 medarbejdere. For virksomheden er autonom kørsel et vigtigt skridt på vejen til at udbygge dette nye forretningsområde.

Om Argo AI

Argo AI er en global virksomhed inden for autonome teknologiplatforme til biler, og virksomheden har hovedsæde i Pittsburgh, Pennsylvania. Virksomheden udvikler i samarbejde med førende bilproducenter som Ford Motor Company og Volkswagen Erhvervsbiler selvkørende teknologier med henblik på at gøre mobiliteten i byerne sikker, nem og komfortabel for alle. Argo AI beskæftiger over 1.200 medarbejdere i udviklingscentre i Dearborn, Cranbury, Palo Alto og München

Argo tester i øjeblikket autonome biler på offentlige veje i Miami, Austin, Washington D.C. og i Pennsylvania, Michigan og Californien. Du kan finde flere informationer om Argo på www.argo.ai (http://www.argo.ai).

Om MOIA

MOIA er et datterselskab til Volkswagen-koncernen. I Berlin og Hamburg udvikler virksomheden mobilitetstjenester og samarbejder med byerne og de lokale offentlige transportmyndigheder. I øjeblikket er MOIA i gang med at udvikle og implementere en delebilsordning for at undgå individuel biltransport og udnytte den trafikale infrastruktur mere effektivt. Det vil reducere køer, støj og udstødningsgasser i byerne. MOIA har siden sommeren 2018 tilbudt sin delebilsordning i Hannover, og den 15. april 2019 fulgte Hamburg som den første millionby.

Du kan finde flere informationer på www.moia.io (http://www.moia.io)



Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk